Monday, February 25, 2013

Cum se monteaza polistirenul pe fatada

O solutie excelenta pentru izolarea fonica si termica atat a cladirilor vechi, cat si a celor noi, o reprezinta placarea peretilor exteriori cu polistiren.
O cladire cu o buna izolatie termica are un consum energetic mic, ceea ce va duce la un confort sporit si cheltuieli mai mici la gaze, curent electric si combustibil.

1. Pregatirea peretelui - indepartam tencuiala veche, curatam si spalam bine suprafata. Peretii foarte absorbanti(din beton, BCA, ipsos, caramida) se amorseaza, pentru ca mortarul care fixeaza placile termoizolante sa nu se usuce prea repede.

2. Aplicarea profilului de soclu - aplicarea acestuia este necesara doar daca placile nu sunt montate pana la imbinarea cu podeaua. Vom monta profilul de soclu cu dibluri prinse in beton.

3. Aplicarea adezivului pe placile de polistiren - amestecam adezivul special cu apa, respectand instructiunile. Cu ajutorul unei mistrii zimtate, se aplica adezivul pe placa, cu o grosime de aproximativ 3-4 cm.

4. Fixarea placilor - incepem de la baza peretelui, dintr-un colt, si presam bine placa, pentru o fixare cat mai buna. Daca peretii sunt denivelati, vom folosi dibluri.

5. Aplicarea plasei din fibra de sticla - Este necesar un timp de uscare de doua zile, dupa care mai aplicam un strat de adeziv, continuand apoi cu prinderea plasei din fibra de sticla. Vom acoperi plasa cu inca un strat de adeziv de aproximativ 3-5mm.

6. Netezirea peretelui - inainte de uscare, netezim suprafata, folosindu-ne de o bucata de polistiren sau o drisca cu burete.

7. Aplicarea amorsei - Dupa 24 ore, vom aplica amorsa si lasam sa se  usuce intre 3-6 ore. Dupa uscare, aplicam tencuiala decorativa, cu ajutorul unei gletiere. Dupa inca 24 ore, tencuiala va fi uscata complet.


De ce sa folosim sistemul de termoizolatie cu polistiren?
- bun izolator fonic si termic;
- mentinerea unei temperaturi optime atat pe timpul verii cat si pe timpul iernii (vara - rece, iarna - cald) ;
- fatada va avea un aspect placut ;
- peretii nu vor mai prezenta fisuri;
- se aplica usor;
- greutate redusa, nu afecteaza structura de rezistenta a cladirii;
- impiedica formarea igrasiei.

Tigla - alegerea optima pentru acoperisul casei tale

Un acoperis de calitate este un element important in constructia casei. In primul rand, trebuie sa verificati daca este bine construit.
Apoi trebuie sa luati in calcul mai multi factori atunci cand alegeti materialele potrivite: functionalitate, calitate, estetica, rezistenta, forma, culoare. Alte criterii demne de luat in calcul ar fi: conditiile meteorologice, destinatia cladirii  si traditiile locale .
Un acoperis este o investitie pe termen lung, asadar, trebuie sa analizati in cel mai mic detaliu caracteristicile fiecarui material in parte.

Se disting 3 tipuri principale de tigla: metalica, ceramica si din beton.

Tigla metalica:
- este fabricata din otel zincat la cald si acoperita cu un strat de pasivizare, unul de grund si unul de poliester;
- se monteaza usor;
- durabilitate de pana la 50 ani;
- greutate mica;
- pret scazut;
- paleta variata de culori.
Dezavantaje :
- nu este termorezistenta, se decoloreaza in timp.

Tigla ceramica:
- compozitie: argila, apa, foc si aer;
- material rezistent la temperaturi extreme, la foc si raze ultraviolete;
- foarte rezistenta in timp, cu o durata de viata de pana la 100 ani;
- bun izolator termic si fonic;
- design elegant;
- nu se decoloreaza usor;
- diferite culori.
Dezavantaje: este mai grea decat tigla metalica, implica costuri mai mari la achizitie si montaj.

Tigla din beton:
- compozitie: apa, nisip, piatra;
- impermeabila si rezistenta la inghet-dezghet;
- durata mare de viata, intre 80-100 ani;
- rezistenta mecanica foarte mare;
- gama variata de culori;
Dezavantaje: greutate mare, tiglele se pot decolora.

Thursday, February 21, 2013

Alege semineul potrivit pentru casa ta


Sunteti fascinati de seminee?
Oricine viseaza sa se incalzeasca la focul semineului, savurand o cana de vin fiert cu scortisoara sau un ceai fierbinte, citind o carte sau petrecand intr-un cadru romantic alaturi de persoana iubita. Potrivit mai ales pentru noptile reci de iarna, semineul este un element decorativ menit sa creeze o ambianta relaxanta si confortabila.

Ce este semineul?
Semineul este o structura arhitecturala, potrivita pentru incalzirea camerei. Desi in trecut erau folosite pentru uz casnic, semineele au devenit, in zilele noastre, un cadru de lux, pe care putini si-l pot permite.

  
Componentele principale ale semineului sunt:
- vatra - locul de amplasare al lemnelor de foc ;
- gura de alimentare - locul prin care se introduc lemnele ;
- placa de radiatie - din cupru, bronz sau fonta ;
- cosul de fum ;
- clapeta de tiraj a fumului.

Tirajul semineului se imparte in doua grupe:
- natural - folosit la modelele mai clasice, efectul fiind ridicarea naturala a gazelor de ardere prin cos ;
- fortat - prin ventilator cu turatie variabila, folosit la modelele recente.

Inainte de a va pune in practica ideile de design, trebuie sa stiti ce model corespunde
cerintelor dumneavoastra. Va prezentam o lista cu cele mai preferate tipuri de seminee si caracteristile lor.

Semineul din caramida:
- este cel mai utilizat tip de semineu;
- foarte usor de instalat;
- rezistent si usor de intretinut;
- foarte elegant, se adapteaza cu usurinta stilului modern din zilele noastre;
- pret accesibil.


Semineul pe gaz:
- incalzeste si lumineaza camera instant;
- dotat cu telecomanda, puteti regla temperatura cum doriti;
- nu polueaza;
- nu afuma;
- elegant, modern, cu un design inovator.


Semineul electric:
- ideal pentru case mici ;
- usor de instalat, nu necesita renovarea intregii case ;
- perfect pentru casele care nu au cos de fum ;
- o gama variata de forme si marimi ;
- portabil ;
- nu polueaza.

Semineul din piatra:
- durabil ;
- potrivit pentru cei care prefera stilul rustic ;
- pret accesibil ;
- usor de intretinut ;
- retine caldura foarte usor.

Ghidandu-ne dupa partea practica, dar mai ales dupa simtul estetic,  fiecare isi poate adapta cerintele pentru alegerea modelului dorit.
Dupa alegerea semineului potrivit personalitatii si stilului dumneavoastra, tot ce va ramane
de facut este sa va bucurati de o atmosfera plina de romantism, destindere, confort si caldura in mijlocul caminului dumneavoastra.




















  

Wednesday, February 20, 2013

Cum se monteaza tapetul?



In ultimul timp, din ce in ce mai multe persoane apeleaza la tapet pentru amenajarea locuintelor si, daca ne uitam la rezultat, au destule motive sa o faca. Eleganta, finete si rafinament sunt doar cateva caracteristici care pot descrie aceasta modalitate de decorare.
Fie ca apelam la o echipa de specialisti sau dorim sa incercam singuri, ne vor prinde bine cateva sfaturi referitoare la aplicarea tapetului.

Daca in articolele trecute v-am prezentat principalele tipuri de tapet, materialele si ustensilele necesare, precum si adezivul potrivit, este momentul sa trecem la partea practica si sa vedem cum se aplica tapetul.

1. In prima etapa, trebuie sa pregatim peretii. Acestia trebuie sa fie curati si netezi. Daca sunt fisurati sau gauriti, folosim glet pentru a umple fisurile. In cazul in care prezinta denivelari, ii vom slefui cu atentie. Apoi se vor spala peretii cu un detergent special.

2. Dupa ce am masurat inaltimea si lungimea fiecarui perete, pregatim fasiile de care avem nevoie. Vom taia fiecare fasie cu 5-10 cm mai mult(marja de eroare care va fi reglata la sfarsit). Vom incepe numerotarea pornind de la fereastra.

3. Pregatim adezivul, urmarind instructiunile de pe ambalaj. Dupa aproximativ 10 minute, aplicam adezivul pe o fasie cu ajutorul unei perii, din centru spre margini.

4. Incepem cu partea de sus a peretelui si aplicam tapetul cu mainile. Eliminam bulele de aer din centru cu o spatula din plastic sau o rola din cauciuc.


5. Aplicam fasiile urmatoare, urmarind fasia lipita anterior. Este foarte important ca marginile sa fie lipite si asezate perfect una langa cealalta. Stergem imediat surplusul de adeziv rezultat din imbinari, cu grija, pentru ca tapetul se poate dezlipi usor atunci cand este ud.


Bine de retinut!
- la aplicarea tapetului pe tavan, este necesara prezenta celei de-a doua persoane care
sa il tina sus, cu ajutorul unei maturi ;
- aplicarea tapetului dupa calorifer - se recomanda aplicarea a 15-20 cm in spatele caloriferului ;
- aplicarea tapetului in jurul prizelor si intrerupatoarelor - dupa intreruperea curentului, fasia de tapet va fi montata peste prize si intrerupatoare. Asteptam sa se usuce adezivul, dupa care vom decupa tapetul cu atentie ; 
- la montarea pe colt, tapetul trebuie sa depaseasca 2 centimetri. Urmatoarea fasie va fi aplicata in continuarea celor 2 centimetri.

Servicii montaj tapet
Echipa noastra ofera servicii de montaj tapet.
Ne vom folosi de experienta, rabdarea si profesionalismul nostru pentru a transforma spatiul dumneavoastra interior in casa mult visata.
Pentru lista generala de preturi, click aici.



Tuesday, February 19, 2013

Mozaic pentru bai unice



Cand rostim cuvantul “mozaic”, gandurile ne sunt indreptate spre vechile modele din templele Mesopotamiei, care dateaza inca din antichitate.
Mozaicurile  bizantine (evidentiate in reprezentari religioase si icoane) precum si cele islamice (reprezentate prin arabescuri - ornamente specifice decoratiei arabe care consta in combinații de linii si motive geometrice sau forme vegetale) au  fost folosite inca din cele mai vechi timpuri pentru a crea adevarate opera de arta.

Ce este de fapt mozaicul?
Mozaicul este o lucrare de tehnică decorativă, care consta in asamblarea artistica a unor bucati mici de marmura, de ceramica, de sticla, piatra naturala, bucati din oglinda, lemn  etc. de diferite culori, lipite intre ele cu mortar sau cu mastic.

In zilele noastre, mozaicul a evoluat foarte mult din punct de vedere estetic, este prezent tot mai des in marile magazine, intr-o varietate de culori și texturi. Este ideal pentru placarile interioare si exterioare, piscine sau lucrari artistice.

Decorul spectaculos din mozaic confera un design unic si un stil aparte, menit sa satisfaca si cele mai pretentioase cerinte. Este perfect pentru baie, cu o mare rezistenta la umezeala si uzura.
Fie ca alegeti sa decorati toata baia sau doar cateva elemente, mozaicul va oferi  un plus de rafinament  si va crea un ambient luxos si unic pentru locuinta dumneavoastra.

Monday, February 18, 2013

Ustensile si materiale necesare pentru montarea tapetului





Tapetul ramane si in anul 2013 in trend, oferind  nu numai un plus de culoare, dar si eleganta, stil si rafinament unei  locuinte moderne.

Se recomanda consultarea unui specialist nu numai pentru montare, dar si pentru alegerea  tipului de tapet potrivit.

Aplicarea corecta a tapetului este o actiune foarte complexa, implica cunostinte solide si multa experienta, pentru ca si cea mai mica greseala va fi evidenta.

Un bun meserias are ustensilele necesare, stie cum sa taie tapetul si cate suluri sunt necesare, stie sa aleaga tipul de tapet si adezivul si aproximeaza foarte corect dimensiunile locului unde va fi montat. Un montaj gresit poate duce la dezlipirea tapetului, risipa de material si un aspect inestetic.



Ustensile necesare:
- Scarita ;
- Fir cu plumb ;
- Galeata pentru adeziv ;
- Galeata si burete pentru spalarea peretilor ;
- Foarfeci ;
- Cutter + rezerve ;
- Perie pentru aplicarea adezivului ;
- Spaclu ;
- Rola pentru imbinari ;
- Perie pentru netezirea hartiei.
- Boloboc si vinclu pentru taiere.

  Materiale necesare :
- Suluri de tapet ;
- Adeziv special de tapet .

Adezivul va fi ales in functie de tipul de tapet, astfel :
 - tapet din hartie - adeziv universal ;
 - tapet din vinil, tapet cu relief pronuntat, tapet oriental - adeziv pentru tapete speciale si vinil;
 - tapet din fibre textile - adeziv pentru fibre textile .


Servicii montaj tapet si fototapet
Echipa noastra este pregatita sa vina in ajutorul dumneavoastra cu servicii  de montaj tapet.
Ne vom folosi de experienta, rabdarea si profesionalismul nostru pentru a transforma spatiul dumneavoastra interior in casa mult visata.
Pentru lista generala de preturi, click aici.


nRelate Posts Only