Friday, February 15, 2013

Trucuri pentru o baie mai spatioasa

La finalul fiecarei zile, cautam refugiu in linistea caminului nostru.
Si cu ce putem incepe, daca nu cu o baie fierbinte si o terapie pentru suflet si trup, care sa ne scape de stresul acumulat peste zi?
Si pentru ca relaxarea sa fie totala, trebuie sa cream un ambient propice pentru amplificarea ei.
Cateva accesorii cu design inovator, putina culoare, precum si iluzia unui spatiu marit pot transforma locul nostru de rasfat intr-un decor modern si practic, cu un stil aparte.

Va prezentam cateva trucuri:
 1. O oglinda mare este solutia perfecta pentru o baie mica, avand capacitatea de marire vizuala a spatiului. Este de preferat o oglinda fara rama pentru o baie ingusta. Amplasarea in unghiul cel mai larg al incaperii poate face minuni.
O alta idee, extrem de ingenioasa, pentru a da efectul de spatiu marit, ar fi pozitionarea a doua oglinzi fata in fata.

2. Decoreaza baia cu tapet sau stucco veneziano: Pentru a reda impresia de inaltime a camerei, montati faianta doar pana la un anumit nivel al peretelui, continuand apoi cu un tapet sau o tehnica ultra-moderna de finisaj decorativ, precum stucco veneziano. Optati pentru nuante deschise. Un tapet foarte incarcat poate avea efect invers, acela de micsorare al spatiului.

3. Rafturi si dulapioare : Pastrarea ordinii este obligatorie, mai ales intr-un loc unde spatiul este atat de important.Depozitati toate obiectele in dulap sau pe rafturi. Pastrati doar strictul necesar. Prea multe obiecte vor da impresia de un spatiu si mai mic.

4. Cat mai multa lumina : Dimensiunea ferestrelor ar trebui sa fie cat mai mare. Acest lucru nu este intotdeauna posibil, asa ca putem "truca" anumite imperfectiuni. Cu cat baia va fi mai luminoasa, cu atat mai mult va da impresia de spatiu marit. O fereastra neacoperita, din sticla semi-mata poate fi o optiune perfecta. Daca doriti totusi si mai multa intimitate in anumite momente, o perdea simpla de voal sau
jaluzele care se pot strange, pot fi solutia ideala.


                                            
                                                 
 


No comments:

nRelate Posts Only