Thursday, March 28, 2013

Sfaturi pentru curatenie


Iata ca, incet, incet primavara bate la usa. Si chiar daca vremea nu este foarte prietenoasa cu noi, trebuie sa ne pregatim din timp pentru curatenie. Cel putin o data pe an este necesara o curatenie ca la carte, unde nici macar un coltisor nu poate ramane neobservat. Scoateti manusile de cauciuc, galeata, mopul, aspiratorul si lavetele. Dati o tura prin magazine sa cumparati detergenti si produse de curatat...sau mai bine ati arunca un ochi chiar in propria camara, pentru ca s-ar putea sa gasiti lucruri extrem de folositoare. Ca pe vremea bunicii, cand chimicalele nu-si gaseau rostul, s-ar putea sa obtineti o curatenie ca la carte cu produse pe care le aveti la indemana, care nu sunt costisitoare si toxice.
Si daca pana acum nu v-am convins, haideti sa vedem ce minuni pot face alimentele si alte lucruri cu care intram in contact zilnic.

Puteti scapa de petele de pe mocheta daca frecati bine pata cu o carpa alba inmuiata in albus de ou. Clatiti apoi cu apa.

Curatati obiectele sanitare cu otet. Indeparteaza orice depunere de piatra de pe chiuveta, cada, vasul de toaleta. Este indicat si pentru stergerea geamurilor.
Diluat cu apa, este solutia perfecta pentru perierea covorului; otetul ii va improspata culorile si ii va da un aspect placut si il va face sa arate ca nou. 
Si chiuveta poate fi desfundata daca turnati intai o ceasca cu bicarbonat de sodiu, iar mai apoi o ceasca cu otet alb fierbinte. Dupa 5 minute de actionare, lasati sa curga apa fierbinte pe scurgere.

Sucul de lamaie poate fi intrebuintat cu succes in bucatarie, curatind cu succes urmele de grasime de pe vesela, gresie, faianta, dulapuri.
Sucul de lamaie este si un foarte bun odorizant; amestecat cu apa intr-un recipient si pulverizat de 2-3 ori pe zi improspateaza aerul din orice incapere si elimina mirosul de tigara. Si mirosurile din frigider vor disparea daca veti adauga o lamaie in interior.
O jumatate de lamaie cu putina sare curata oalele, tigaile si alte obiecte din cupru.

Bicarbonatul de sodiu are multiple intrebuintari, curata de la obiecte sanitare, gresia si faianta, oale, pana la covoare si mochete. Interiorul frigiderului poate fi curatat cu bicarbonat de sodiu diluat in 100 ml apa. Bicarbonatul indeparteaza cu succes si mirosurile neplacute.
Puteti impiedica aparitia furnicilor si a gandacilor presarand bicarbonat pe langa casa.

Berea, pe langa faptul ca este una dintre cele mai populare bauturi, poate fi folosita si pentru intrebuintari casnice. Indeparteaza cu succes petele proaspete si curata eficient metalele.
Mobila va straluci din nou daca umeziti o laveta in bere si stergeti bine suprafetele din lemn. Culorile vor fi reimprospatate si va arata ca noua.
Berea este benefica si pentru flori. Puneti 3 linguri de bere in pamant, aproape de  radacinile florilor.

Guma de mestecat lipita de covoare se poate indeparta cu succes daca tineti un cub de gheata peste guma timp de cateva secunde, pana se intareste si se poate dezlipi usor.

Si ceaiul poate fi util in curatenie, curatind cu succes geamurile, oglinzile, parchetul si mobilierul din lemn, care isi vor regasi luciul si stralucirea de altadata.

No comments:

nRelate Posts Only